Mount Greylock Regional School
Williamstown, Massachusetts

The original 1960 building and 1968 addition reached the end of their useful lives and needed significant improvements in order to retain state accreditation.  The existing 177,000sf, 1-story structure was oversized for the student population and energy inefficient to maintain.  After a review of the options, it became obvious that repair projects did not make functional or financial sense for the majority of spaces.  The Region decided that a new classroom and core space addition with a renovation to the auditorium and gym would be the best solution for the next 50 years of use. 

This add/reno concept groups learning centers for each grade in a 3-story, highly energy efficient classroom addition and segregates common areas between the gym and auditorium for multiple student and community groups.  The new building is designed to utilize the existing site and current building layout to reduce the impact of construction on the students.  The occupied addition and renovation project was completed in 22 months through a phased construction schedule to minimize disruption to the daily operations of the school.

Project Details

Owner Mount Greylock Regional School District
Completed 2019
Cost $53 Million
SQ. FT. 132,800